Tuesday, April 10, 2007

MADIBA

Madiba, genoemd naar Nelson Mandela zoals deze in zijn thuisland door zijn vrienden wordt genoemd, is afkomstig uit Botswana Zuid-Afrika. Dit 3 maanden oude wollige baby-olifantje werd gevonden in een droge rivierbedding met een gapende hoofdwond, waarschijnlijk veroorzaakt door een roofdier. Hij was vreselijk verward en kon alleen maar in kringetjes rondlopen.

De overtocht naar de nursery kon niet meteen plaatsvinden vanwege de benodigde CITES documenten die een dergelijk transport begeleiden. Tijdelijk is hij daarom in Pretoria opgevangen, maar uiteindelijk is hij dan gearriveerd in de Nursery waar de toenmalige mini-matriarch Wendy hem onmiddelijk onder haar vleugels nam.

Madiba had toen hij binnen kwam al zwellingen aan de binnenkant van zijn voorpoot en langs zijn slurf oplopend tot rond zijn oogkas.Vermoedelijk is het een chronische lymfeklieren ontsteking die waarschijnlijk niet meer overgaat. De medicijnen die vanuit de praktijk werden ingezet hebben de zwellingen wel iets vermindert maar behalve dat Madiba's conditie optimaal is lijkt er weinig aan de status quo te veranderen.


No comments: