Tuesday, April 10, 2007

CHYULU

18 augustus 2006 vond het Chyulu desnaring team van de David Sheldrick Wildlife Trust tijdens een routine patrouille een 5 maanden oud olifant kalfje dat vastzat in de modder van een bijna opgedroogde waterplaats.
Deze waterplaats wordt vaak bezocht door olifanten in het droge seizoen en is zeer in trek bij stropers.

Er was in de buurt inderdaad 10 dagen ervoor een karkas van een dood olifantwijfje gevonden waarvan wordt aangenomen dat zij Chyulu's moeder was. Hoewel erg mager, was ze toch wonderbaarlijk sterk gebleven.
Zonder veel problemen liet ze zich meenemen en dronk meteen goed. Eenmaal in de Nursery aangekomen was ze meteen gerustgesteld door de andere olifantjes die meteen met haar kwamen kennismaken.

De volgende morgen liep ze gewoon met de groep mee alsof ze haar hele leventje niets anders gewend was geweest.
Tot ieders verbazing was ze tijdens het open uur waar toeristen mogen komen kijken heel uitgelaten en speelde met de anderen in het modderbad. Dit is een van de makkelijkst verlopen reddingen van de Trust en toen uit voorzorg ook haar testmateriaal werd nagemeten in de praktijk bleek ze een bijzonder gezond en sterk olifantenmeiske te zijn dat slechts minimaal medicijnen nodig had en als een van de eerste medicijnvrij was.

Chyulu in het midden veilig beschermd door twee grotere "zussen"

No comments: