Monday, April 9, 2007

KENZE

Het Chyulu desnaring team van de Trust werd erop attend gemaakt dat er een olifantenjong rondzwierf dat in vreselijke slechte conditie was.

Hij was in de buurt van een dorpje gekomen om bescherming te zoeken tegen roofdieren. Aan het eind van zijn krachten maar doodsbang als hij was voor mensen verzette hij zich toch hevig bij zijn gevangenneming. Vermoedelijk is zijn familie ten prooi gevallen aan stropers en heeft hij bewust meegemaakt hoe ze werden afgeslacht.

Totaal uitgemergeld en bijna aan het einde van zijn krachten bleef hij in de opvang aangekomen desondanks toch zodanig gevaarlijk en onbenaderbaar dat er gewacht moest worden tot hij in elkaar zakte van zwakte en uitputting. Hij verloor het bewustzijn en toen konden alle hulptroepen aan de gang.
Twee dagen lag hij in coma en aan een infuus. Heel langzaam kwam hij in de daarop volgende dagen wat bij maar moest steeds ondersteund worden.

Inmiddels was uit de meetwaarden gebleken dat hij buiten zijn ondervoeding niets mankeerde en in wezen een heel sterke 2 jarige olifant was met een solide en gezonde basis. Na vrij korte tijd had hij dan ook geen medicatie meer nodig en is inmiddels een heel stuk opgeknapt en een al aardig sterke jonge olifant geworden die wel nog steeds zeer op zijn hoede is voor mensen maar dankzij zijn vriendinnetje Lenana ook steeds meer bij de groep betrokken wordt.

No comments: