Tuesday, April 10, 2007

LENANA

Lenana kwam in de nursery van de Trust toen ze al 14 maanden was. Daphne Sheldrick werd gewaarschuwd dat er een kalfje bij een dode moeder was. De moeder was al een paar dagen eerder gezien en er was toen al duidelijk te zien dat ze ziek was. Vanaf die dag zijn ze door patrouilles in de gaten gehouden om de situatie beter in te kunnen schatten. De moeder was veel ernstiger ziek dan zich in eerste instantie liet aanzien en toen ze overleed was het die dag al in de namiddag en was er geen tijd meer was om voor donker bij haar te zijn. Die nacht bleef er een bewaker bij het kalfje en haar dode moeder om de roofdieren op een afstand te houden van deze weerloze prooi. Lenana was intens verdrietig en heeft de hele nacht getracht haar dode moeder te bewegen om weer op te staan.

De volgende morgen werd ze opgehaald door de rescueplane. Hoewel ze in eerste instantie angstig en agressief op de keepers reageerde was haar honger sterker en begon ze die middag de zo nodige voeding te drinken. Met behulp en troost van de andere olifantjes werd ze snel rustig.

Haar depressie, iets waar alle olifantjes in het begin mee te maken hebben na alle ellende en scheiding van hun moeder en familie, was echter heel diep en maandenlang stond ze helemaal alleen. De anderen probeerden haar steeds bij de groep te halen en ze bleven haar heel liefdevol troosten.

Haar lichamelijke conditie werd langzaam aan ook beter en de omslag ten goede kwam toen Kenze arriveerde. Ze kwam direct naar hem toe en begon op haar beurt hem te troosten en sindsdien zijn deze twee onafscheidelijk en is Lenana veel meer een deel van de groep geworden.No comments: