Monday, April 9, 2007

GALDESSA 18 september 2006-23 februari 2007

Galdessa werd eind november 2006 in het generatorhok gevonden van safarikamp Galdessa aan de oever van de Galana rivier.

De rivier was door overdadige regenval in een kolkende stroom veranderd die dit nog geen 8 weken oude babyolifantje meesleurde toen zijn familie de rivier overstak.

Gebeukt door de stenen die in de bedding en aan de zijkanten liggen kwam hij meer dood dan levend aan de kant. Bont en blauw gekneusd en geschaafd en half verdronken wist hij de donkere ruimte van de generator te bereiken en kroop daar naar binnen om te sterven. Hij werd bij toeval ontdekt en onmiddellijk naar de opvang gebracht. Hij was meer dood dan levend en de meetwaarden waren schokkend. Meerdere organen waren het aan het opgeven. Hij kreeg onmiddelijk een hele batterij aan medicamenten die hem heel langzaam aan weer een beetje vaste grond onder zijn pootjes gaven.

Maar het was niet genoeg, na steeds terugkerende diarree waarvoor tot 4 maal toe antibiotica werd gegeven samen met een enorme depressie die hem de levensmoed ontnam en vermoedelijk toch inwendig letsel is hij uiteindelijk op 23 februari 2007 overleden in de armen van zijn verzorger na een inwendige bloeding.


No comments: