Thursday, April 12, 2007

DE OLIFANTJES UPDATES April 2007ZURURA- April 2007
Aangezien we net in februari hadden meegemaakt hoe Galdessa oa aan de gevolgen van een steeds terugkerende diarrhee was overleden en Kilgoris inmiddels ook dezelfde symptomen had waarvoor hij een heel sterke antibiotica kuur kreeg werd dezelfde kuur uit voorzorg ook aan Zurura gegeven toen hij last kreeg van diarrhee.

De testresultaten van de praktijk wezen in de richting van een virale infectie. Zurura kreeg kort daarop last van opgezwollen lymfeklieren die inmiddels ook weer geslonken zijn.

Inmiddels is kleine Kilgoris in maart overleden en wordt er in Nederland geprobeerd alsnog uit te zoeken wat daar de mogelijke oorzaak van is geweest. Dr Marja Kik van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit in Utrecht, afdeling Infectieziekten en Immunologie, vermoed dat het hier om een herpes virus gaat.
Momenteel wordt onderzocht hoe er serum van Zurura naar Nederland gehaald kan worden wat dan door Professor Ab Osterhaus aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam onderzocht zal worden.
Zurura test nog steeds positief voor een virale infectie waarvoor inmiddels Engystol is ingezet.

LESANJU- April 2007
Ook Lesanju kreeg in maart last van opgezwollen lymfe klieren en testte eveneens positief voor een virale infectie.
Ook haar klieren zijn weer geslonken maar net als Zurura test zij nog steeds positief. Ook bij haar is nu Engystol ingezet.

KENZE- April 2007

Hoewel Kenze geen opgezwollen lymfeklieren had test hij toch positief op Virus en had een aantal duidelijk afwijkende meetwaarden bij de laatste controle, die allemaal reguleren met Engystol. Ook bij hem sinds 12 april nu Engystol ingezet.

LENANA April 2007
Hetzelfde beeld als bij Kenze dus krijgt zij eveneens sinds 12 apil Engystol.


No comments: